380 kerékpáros tekert a népszerű Tour de Kukkonia versenyen (FOTÓK és VIDEÓ)

Az izgalmas egymás elleni futamok mellett kényelmes pedálozás, de főként nagyszerű hangulat jellemezte az idei Tour de Kukkonia rendezvényt, amely ismét igazolta, hogy a versenysport és a családi biciklizés remekül megfér egymás mellett. 

380 kerékpáros tekert a népszerű Tour de Kukkonia versenyen (FOTÓK és VIDEÓ)
Fotók: Cséfalvay Á. András (További fotókért kattints a képre!)

Vasárnap reggel több mint 380 résztvevő gyűlt össze a dunaszerdahelyi MOL Aréna parkolójában, hogy nekivágjon az immár negyedik alkalommal megrendezett Tour de Kukkonia kerékpárversenynek és családi bringatúrának.

Az időjárás kegyes volt a sportolni vágyókhoz, hiszen szikrázó napsütésben pattantak nyeregbe, és vágtak neki a Csallóköznek. A versenyzők két útvonal közül választhattak. A Kukkonia Family rövid, 8 kilométeres távval várta a családokat, a Tour de Kukkonia Easy (Easy Race, Easy Junior, Easy) kategória versenyzőinek pedig 28 km-es távot kellett teljesíteniük.

Az eseményt Dunaszerdahely polgármestere, Hájos Zoltán nyitotta meg, majd a Campana Batucada ütemes dobshow-jának kíséretében elindult a mezőny. A versenyzők a Gyurcsó István utcáról indultak, és ugyanitt értek célba. A kísérőautókat az esemény támogatója, a DS CAR biztosította, míg a Capriolo a szervizautóról, valamint a kerékpárszervizről gondoskodott, hogy a résztvevők biztonságosan és zavartalanul versenyezhessenek.

A Csallóköz szőkülő gabonamezői és mezei virágai tarkították az útvonalat. Egy olyan verseny volt ez, amelyben a természet és a sport összetalálkozott, ahol a biciklizés öröme átjárta a résztvevőket, a célba érve pedig boldogsággal kevert elégedettség tükröződött az arcokon. A déli órákban került sor az eredményhirdetésre, melynek során az életkor és nemek szerint meghatározott versenykategóriákban hirdettek győzteseket.

TOUR DE KUKKONIA EASY RACE 28 km

 • Férfiak 19-39 év:
  1. Vanyek Zsolt
  2. Maursky Peter
  3. Slavkovsky Jakub

 • Férfiak 40-59 év:
  1. Rusnák Erik
  2. Finta Tomas
  3. Bartolen Jozef
 
 • Férfiak 60 év felett:
  1. Jozef Tahotný
  2. Csintalan Miklós
  3. Varga Ladislav
 
 • Nők 19-39 év:
  1. Javorka Emma
  2. Luptáková Lívia
  3. Pajger Kifer Edina

 • Nők 40-59 év:
  1. Silvia Farkasová
  2. Csicsay Andrea
  3. Csehova Laura
 
 • Nők 60 év felett: Varjú Erzsébet

TOUR DE KUKKONIA EASY JUNIOR - 28 km

 • Junior fiúk A: 10-14 év:
  1. Béhr Mátyás
  2. Koša Juraj
  3. Nagy Tamás
 
 • Junior fiúk B: 15-18 év:
  1. Matej Vrchovský
  2. Filip Vrchovský
  3. Milics Alex Benjamin
 
 • Junior lányok A: 10-14 év: Nagy Laura

​​​​​

A leggyorsabb dunaszerdahelyi férfi: Vanyek Zsolt  

A leggyorsabb dunaszerdahelyi nő: Pajger Kifer Edina

A verseny legidősebb résztvevői: Csaplár Árpád (86 éves), Miroslav Klajdač (76 éves), Varjú Erzsébet (72 éves), Csintalan Miklós (70 éves).

A rendezvény legfiatalabb résztvevője mindössze féléves volt.

A verseny mellett a szervezők nagy hangsúlyt fektettek a kísérőprogramok sokszínűségére. A résztvevők izgatottan várták az eredményhirdetés utáni tombolahúzást, melynek fődíjaként egy 500 euró értékű Capriolo kerékpár is gazdára talált.

Kézműves foglalkozások, arcfestés, valamint a Szlovák Vöröskereszt dunaszerdahelyi területi szervezetének köszönhetően elsősegély bemutató is volt, amelyen mind a gyermekek, mind a felnőttek hasznos ismereteket szerezhettek. A Herbalife személyre szabott testfelmérést végzett, míg Nagy Tünde rendőrnő vezetésével egy mobil közlekedési parkban a legkisebbek megtanulhatták a KRESZ-szabályokat, biciklizhettek, a kisebbek pedig kipróbálhatták a rollereket és futóbicikliket.

Az eseményt a szervezők is sikeresnek és családias hangulatúnak értékelték. Dóka Tímea, a Kukkonia polgári társulás vezetője elmondta, a Tour de Kukkonia célja a kerékpározás népszerűsítése a helyiek körében, és a sport fontosságára való felhívás. „A régióban folyamatosan épülnek új bicikliutak, amelyeket érdemes kihasználni. Mozgásra szeretnénk ösztönözni a családokat és a fiatalokat.  A Tour de Kukkonia egy olyan kerékpáros esemény, amelyen megfér egymás mellett a versenysport és a családi bringázás is. Mindenki megtalálja a magának valót. Igyekeztünk olyan kísérőprogramokat találni, melyek lekötik a gyermekeket, és közben tanulhatnak is valamit. Az elkövetkező évben ismét találkozhatunk a Tour de Kukkonián, amely továbbra is az aktív életmód, a családi kikapcsolódás és a kerékpározás szeretetének központi helyszíne marad” – jegyezte meg Dóka Tímea.

A rendezvény újabb fejezetet nyitott a kerékpározás népszerűsítésében és a sport iránti lelkesedés felkeltésében. A résztvevőknek lehetőségük nyílt megmutatni tehetségüket és kitartásukat, miközben családi környezetben élvezték a Csallóköz gyönyörű tájait.

A rendezvény sikere új lendületet ad a kerékpározás iránt érdeklődőknek, és biztosítja, hogy a Tour de Kukkonia a jövőben is kiemelkedő esemény maradjon a kerékpáros közösség számára.

A rendezvény idén sem jött volna létre támogatóink nélkül.


A teljes galéria megtekinthető a Kukkonia.sk oldalon.

 

-k-