Bringával Kukkóniában

A DAC stadion elöl indult útnak a hagyományteremtő I. Kukkonia Bringakultúra, amelyen együtt kerekezett csaknem 80 személy. A 20 kilométeres táv - az egyedi összeállítású bringatúra útvonala Kisudvarnok, Nagyudvarnok, Csallóközkürt, Vásárút volt, itt pedig egy rövid pihenő után Kisudvarnokba indult vissza a lelkes csapat. 

Bringával Kukkóniában
 

"Különleges alkalom ez, hiszen négy kiváló élményszerű elemet kapcsolunk össze: sportolunk, gasztronómiai élményben lesz részünk - finom marhagulyást kóstolunk - a kultúra birodalmába pedig Gál Tamás kalauzol el bennünket A nagyidai cigányok című kreatív előadásával, amely méltó befejezése lesz ennek a hagyományteremtő rendezvénynek. Pedálozás közben pedig Kukkónia – a csallóközi természet szépségét is megcsodálhatjuk. A kerékpárutak tökéletes lehetőséget kínálnak az aktív kikapcsolódásra - az egészség megőrzésére" – üdvözölte a jelenlévőket és indította útnak a társaságot Molnár Anna, a Kukkonia marketing osztályának vezetője.  

Ezután elindult a mezőny. Akadtak nagyon fiatal kerékpározók is, akik a szeles időben is lelkesen, bár az első métereknél még picit bizonytalanul, az alistáli ALI-BI kerékpáros csapat viszont rutinosan vágott neki a távnak. Néhány kisgyermekes család eleinte úgy tervezte, hogy Csallóközkürtig megy és itt egy fagyi után visszafordul. Ám nem így történt.

A táv feléhez, Vásárúthoz közeledve, ahol friss kalácsot és frissítőt kínáltak a szervezők - mosolyogva tekert Vass Dóra, aki mindössze ötéves és két kisebb ikertestvérével jött el a bringatúrára, őket szüleik a saját kerékpárjaikon vittek, de a kiváló hangulatot így is érzékelték.

"Nem voltunk benne biztosak, hogy kislányunk végig biciklizi-e a távot, de kellemesen meglepett bennünket. Vásárúton még beugrunk a nagymamához, innen indulunk majd vissza. Az előadást biztosan elérjük, mert azt nem hagyjuk ki!" – közölte Vass apuka. 

A hatéves Gróf Gellért is simán célba ért, holott  kis biciklijén bizony legalább háromszor annyit tekert, mint idősebb  társai. "Jó volt, nem volt semmi gond, kibírtam" – kiáltott fel boldogan, miután megérkezett Kisudvarnokba. 

"Ezen a remek hangulatú túrán mi hatan vettünk részt, semmivel nem kellett törődnünk, mert a szervezés és a vendéglátás is csodás volt" – értékelte a bringázást Domonkos Zsuzsa az ALI-BI kerékpáros csapat vezetője.

"Örülünk, hogy együtt bicikliztünk, tulajdonképpen ez a célja a Kukkónia kerékpáros applikációnak, hogy minél többen biciklizzenek, töltsék le okostelefonjukba az útvonalakat, hiszen biciklitúra közben testközelből élhetjük át Kukkónia valódi hangulatát, miközben magunkba szívjuk a minket körülvevő csodás természet nyújtotta éltető energiát" – mondta Dóka Tímea a Kukkonia polgári társulás elnöke. 

"Ezen a délutánon jókedvű közösséggé kovácsolódott össze az alkalmi társaság, amit a legnagyobb sikernek tartunk. Köszönjük, hogy eljöttek. Folytatjuk!"  - búcsúztak a kukkoniások. 

-k-