Csallóközi disznótor a rangadó előtt a MOL Arénánál

Legyen a vendégünk egy hagyományos csallóközi disznótorra a Slovan elleni mérkőzés előtt. Szeptember 12-én, vasárnap délután gasztronómiai finomságokkal, izgalmas programokkal és zenés jókedvvel várjuk a kicsiket és nagyokat a MOL Aréna B szektorának parkolójában, egészen a meccs kezdetéig.

A magyar falusi élet egyik legfontosabb hagyománya a disznóvágás. Régen nagy nap volt ez a családok életében, komoly felkészülést igényelt, és óriási, családi esemény volt. Összesereglett az utca népe és az egész rokonság, a szomszédok is segédkeztek a munkában. Evés-ivás, vidám hangulat jellemezte a disznótort. Ezt a hagyományt hivatott feleleveníteni

a Kukkonia fesztivál is szeptember 12-én, a DAC-Slovan mérkőzés napján.

Egy sportesemény is hasonló közösségi élményt nyújt, mint a disznótor: hiszen egy rangadó olyan komoly és emlékezetes családi program, ami előtt összesereglik nem csak a város, hanem a környező települések apraja-nagyja, hogy együtt egyenek, igyanak és ünnepeljenek.

Ezt a két nagyszerű programlehetőséget ötvözheti bárki most vasárnap.

A rendezvény alatt megtekinthető lesz egy kiállítás régi disznóölő eszközökből, a legkisebbek számára pedig állatsimogatóval készülünk.

A látványkonyhában a hagyományos disznótoros finomságok mellett, mint a mangalicakolbász, sült vér és sült csülök, rendhagyó ételeket is kínálunk, mint a csülkös pacal vagy a tépett burger. A Kukkonia sátorban pedig füstölt húsok, frissen sült tepertő és más Kukkonia termékek is kaphatóak lesznek.

A rendezvényen kizárólag Cashless DAC kártyával lehet majd fizetni, ami a helyszínen megvásárolható és feltölthető lesz.

Ügyelünk a környezetünkre is! A rendezvényen környezetbarát, ipari komposztálásra alkalmas és lebomló, növényi cukorból, illetve kukoricakeményítőből készült poharakat, tányérokat és evőeszközöket használunk, a hulladékot pedig szeparáljuk.

A részletes program:

 

11:30   Jó ebédhez szól a nóta – zenél a Pántlika zenekar

12:30   Hogyan készül a mangalica kolbász és a töpörtyű? – bemutató

13:40   Fókusz Gyermekszínpad – Az érzelmek szivárványa

14:25   Écsi Gyöngyi előadása – Teremtésmese

15:15 – 16:30   Próbáld ki Kukkonia régi mesterségeit!

Legyél Te is aranyász, moss aranyat!

A vízimolnárokról – lisztőrlés

15:30   Kovács Koppány és Derzsi György előadása

16:00   Drumsters – élő dobshow

17:00   DAC 1904 – ŠK Slovan Bratislava labdarúgó-mérkőzés

Mindenkit szeretettel várunk a Kukkonia fesztiválra, valamint az azt követő mérkőzésre.


(PR-cikk)