Élet a Kukkónia Farmon

A Dióspatony község határában található Kukkonia Farm egy valódi mintagazdaság, ahol a hagyományokhoz híven, természetes módon, szabadtartással tenyésztenek állatokat: szürke marhát, mangalicát, baromfit, kecskét, bárányt, nyulat. Az állatok természetes, eleséget kapnak, és – más, nagy gazdaságokkal ellentétben – tágas, szabad tér áll a rendelkezésükre.

Élet a Kukkónia Farmon

A zajos tyúkudvar látványa visszarepít minket gyerekkorunkba.

Mosolygunk, ahogy a kis kecskék a legelésző bárányok hátán ugrálva próbálják elérni a faleveleket, vagy ahogy a malacok egy kiadós eső után dagonyáznak a sárban.

Megcsodáljuk a szürke marhát, amint büszkén ballag a karámban, körülötte a kis borjúk szaladgálnak. A farmon örökké zajlik az élet.

"Sok-sok háztáji állat, többek között szarvasmarha, sertések és szárnyasok élnek a Kukkonia farmon. Manapság a városi gyerekek nagy része nincs tisztában az alapvető zöldségek és gyümölcsök termesztésével, valamint az állattenyésztéssel. Itt nemcsak a gyermekek számára lehetőség nyílik a  természetközeli, hagyományos életforma megismerésérére.  Valamint arra, hogy  kiváló minőségű, finom és egészséges termékeket lehessen kóstolni, mindent amit egy háztáji gazdaság adhat.

Évszaktól függetlenül remek kikapcsolódási és tanulási lehetőségeket nyújt a Kukkonia farm kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Idén a Kukkónia tábor lakói is egy teljes hétre birtokba vehették a farmot.

Falusi vendégasztal az itt megtermelt és előállított élelmiszerek felhasználásával, valamint egy hamisítatlan csallóközi disznóölésen is részt vehetnek az érdeklődők, a grillezésen pedig valódi finomságokat ehetnek, ráadásul kóstolót is vihetnek az igazi disznótoros ínyencségekből.

Várunk mindenkit szeretettel!

Új sorozatunkban pedig a gazdaság állatgondozója, Attila bácsi mutatja be a Kukkonia farm lakóit, fogadják szeretettel" - mondta Molnár Anna, a Kukkonia marketingosztályának vezetője.

Elérhetőség: Bc. Gabriela Rohaľová / +421 917 611 367

 

-k-