Fergetes mulatság, sztárözön és isteni disznótoros finomságok!

Rossi a toros káposztaleves-főző verseny zsűrijében, a Tankcsapda pedig időt mért a kolbásztöltő versenyen! Ilyen volt az idei Kukkónia MALACságok!

Fergetes mulatság, sztárözön és isteni disznótoros finomságok!
Fotók: Kukkonia polgári társulás

Több ezer ember sereglett össze szombaton a Kukkónia MALACságok rendezvényen, ahol a szervezők bőséges reggelire és hagyományos disznótoros ebédre invitálták a látogatókat.

Az étlapon olyan ínyencségek szerepeltek, mint a sült vér, a sült kolbász, a sült oldalas, a pecsenye és a lekváros fánk.

A rotyogó kondérok mellett Tabačár Iván hentesmester vezényelte a disznóölést, miközben Nagy Iván etnológus a csallóközi disznóölési hagyományokról mesélt.

A remek hangulatról a Pósfa zenekar, a Band of StreetS, valamint Bernáth Tamás színész gondoskodott, aki operettslágerekkel szórakoztatta a közönséget, s még a riportereket is táncra perdítette.

Bindics Imre irányításával a DAC egykori sztárjai – Novota Jani, Straka Gabi és Szabó Ottó –, valamint a Főnix együttes tagjai megmutatták, hogyan is kell kolbászt tölteni – 1,20 m hosszúságú kolbászt töltöttek! A gyorsasági versenyben a Főnix együttes vitte el a pálmát, a fiúk ugyanis 36 másodperc alatt készültek el az 1, 20 m kolbász töltésével.

Az időt a Tankcsapda sztárjai mérték.

A disznótoros káposztaleves-főző versenyben a bősiek csapata „főzte le” a zsűrit, a második és harmadik helyezett Alistál és Nagyabony csapata lett.

Szabó Csilla gasztroblogger és Marco Rossi volt a zsűri két oszlopos tagja.

"Minden jó volt!" – mondta magyarul Rossi a verseny végén, majd megjegyezte, hogy szereti a magyar konyhát, sokszor a magyar konyhából választja a levest, de főételnek ilyenkor könnyebb ételt tálal fel.

A nap folyamán a helyszínen friss húsokat és füstölt termékeket lehetett vásárolni. A mennyei tepertőt a jelenlevők villámgyorsan elkapkodták, a Kukkónia-sátor előtt pedig egész nap hosszú sorok kígyóztak a sült kolbászért, pecsenyéért és sült vérért.

A hamisítatlan csallóközi lakomán a DAC–Slovan rangadóra érkező magyarországi szurkolók is részt vettek, akik a meccs kezdetéig csatlakoztak a MALACságokon mulatozó tömeghez.

"A magyar falusi élet egyik legfontosabb téli hagyománya a disznóvágás. Nagy nap volt ez a családok életében, komoly felkészüléssel, családi összefogással zajlott. Az eseményre a szomszédokat, közeli rokonokat is meghívták. Evés-ivás, vidám hangulat jellemezte a disznótort. Kiváló alkalom volt ez a tréfálkozásra, beszélgetésre – éppúgy, mint a Kukkónia Malacságok rendezvény, amely összehozza az embereket! Jó volt együtt lenni. Találkozzunk jövőre is!" – mondta Molnár Anna, a rendezvény egyik szervezője.


Podujatie je realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky.

-k-