Helyi és magyarországi vállalkozók tartottak szakmai eszmecserét a dunaszerdahelyi MOL Arénában

A magyarországi Gastro Business Club tartott kötetlen hangulatú, gasztronómiai programokkal színesített üzleti rendezvényt, executive estet március 6-án a dunaszerdahelyi MOL Arénában.

Helyi és magyarországi vállalkozók tartottak szakmai eszmecserét a dunaszerdahelyi MOL Arénában
Fotók: Dömötör Ede/ Gastro Business Club (A fotóra kattintva képgaléria nyílik)

A Gastro Business Club már több mint hat éve működik Magyarországon. A klub célja az, hogy közös platformot hozzon létre az azonos értékrenddel rendelkező üzletemberek számára, valamint a borgasztronómia által jobban megismerkedjenek egymással, kiépítsék a bizalmat egymás közt. Úgy is mondhatjuk, a Gastro Business Club a sport-, a bor- és a gasztronómiakedvelő üzletemberek kapcsolati műhelye. Ahol az adott szó és a kézfogás számít – ez a klub mottója és egyben hitvallása is.

„Nagy öröm volt számomra, hogy első alkalommal itt, Dunaszerdahelyen a budapesti, a győri és a felvidéki vállalkozókkal együtt megvalósíthattunk egy ilyen hasznos rendezvényt. A célja az volt, hogy megismerkedhessünk a dunaszerdahelyi és győri vállalkozókkal is.

A klubot Budapesten működtetjük, idén azonban elhatároztuk, hogy a nyugati térség felé is szeretnénk bővíteni a kört. Az első ilyen állomásunk volt most Dunaszerdahelyen” – árulta el érdeklődésünkre Sibisanu Emil, a Gastro Business Club alapító elnöke.

A dunaszerdahelyi üzleti és gasztronómiai találkozóra a környékbeliek mellett Győrből és Budapestről is érkeztek vállalkozók. „Bősi klubtagunk, Baranyai László javasolta, hogy érdemes lenne a Felvidéken kiépíteni egy hidat az anyaországi és a helyi vállalkozók között. Az esemény megvalósításában ő is sokat segített, valamint a klubunk tiszteletbeli elnöke, Bács Zalán, a Rosatom Central Europe magyarországi fióktelepének igazgatója, aki a klub üzleti vendége volt Világi Oszkár mellett. Világi úr személyében egy nagyon jó partnerre találtunk.

Ahogy ő is fogalmazott a panelbeszélgetés során, nagyon fontos, hogy az emberek között kiépítsük a kapcsolati hidakat, amelyeknek egyik fontos állomása volt márciusban Dunaszerdahelyen” – tette hozzá.

A Gastro Business Club az üzleti találkozókat borgasztronómiával színesíti, ez pedig a dunaszerdahelyi rendezvényről sem hiányzott. „Megismerhettük a Kukkónia gasztronómiáját Bindics Imre séf által, valamint a Világi Winery borait. Emellett Bácsné Balla Gyöngyvér népviselet-készítő elhozta három térség, Székelyföld, Felvidék és Magyarország népviseletét, ezzel ugyancsak szimbolizálva a hidat, amely összeköt bennünket. A célunk az volt, hogy határok nélkül összefogjuk az azonos értékrendet képviselő üzletembereket, és elindítsunk egyfajta közös gondolkodást, ismerkedést, bizalomépítést, amelynek később akár üzleti vonzata is lehet” – magyarázta az elnök.

A rendezvényen Világi Oszkár bemutatta a helyi emberek, vállalkozók kultúráját, szokásait, a Csallóköz sajátosságát, rámutatva a térség értékeire a turizmus, a vendéglátás és a vállalkozás szempontjából.

„A gasztronómiai oldalról is nagyon pozitív meglepetés ért a rendezvény során, az igényesség és a minőség jellemezte. Nyitottsággal és az elhivatottsággal találkozhattunk Bindics úr által is. Korábban nem ismertem a világi pincészetet, nagyon jó borokat kóstolhattunk Kovács Attila sommelier által bemutatva. A dunaszerdahelyi és a győri vállalkozók sem ismerték még ezt a rendezvényt, de eleget tettek a meghívásnak és kellemes hangulatban távoztak, sok pozitív visszajelzést kaptunk. A klub által a teljes Kárpát-medencére tervezzük kiterjeszteni a tevékenységünket. A Gastro Business Club jelenlegi nyugati bővítése (Balaton, Győr, Dunaszerdahely) után a keleti irányban is Erdélyben készítjük elő a  további bővítést, mert a Kárpát-medencében tervezünk és gondolkozunk hosszú távon.

Számomra nagyon kellemes meglepetés volt ez a fajta emberi hozzáállás, amellyel Dunaszerdahelyen találkoztam”

– árulta el Sibisanu Emil, majd hozzátette, a közeljövőben Győrben, a Balatonnál, majd ismét Dunaszerdahelyen is terveznek hasonló rendezvényt.

(fl)