Indul a „A virágos Csallóközért” környezetszépítő pályázat!

A Kukkónia Polgári Társulás idén újra meghirdeti „A virágos Csallóközért” környezetszépítő versenyét, melynek célja egy kulturált, környezetbarát, vendégváró régiókép kialakításának elősegítése.

Indul a „A virágos Csallóközért” környezetszépítő pályázat!
Fotó: Kukkónia

Szeretnék, ha a versenyben részt vevő települések önkormányzata, lakossága, civil szervezetei, intézményei, vállalkozásai szépítő munkájukkal jó hírét keltenék a versenyben részt vevő településeknek és ezzel együtt a Csallóköznek is. Virágokkal díszítve sokkal esztétikusabbak településeink, ugyanakkor elengedhetetlen az ápolt, rendezett és tiszta környezet is. Fontosnak tartjuk a lakosság bevonását, mert tevékeny szerepvállalásukkal elérhetjük, hogy a magukénak érezzék és óvják a körülöttük, értük létrehozott zöldterületeket.

A települések „zöldítése” és „virágosítása” nemcsak javítja a lakosság közérzetét, hanem csökkenti a környezetszennyezés mértékét, és jótékonyan hat a turizmusra is. Ez pedig kedvezően hat a régió gazdaságára. A parkok, zöldövezetek kialakításán kívül fontos az utcák, közterek takarítása, gondozása és ezzel együtt a falu határainak rendben tartása, gyomtalanítása.

Ezeket a szempontokat figyelembe véve hirdetik meg idén a versenyt a Csallóközi Területi Idegenforgalmi Szövetség közreműködésével. A versenyben idén összesen 6 800 eurót fordítanak támogatásra. Ezt az összeget a nyertes települések a következőkre költhetik:

– új zöldövezet kialakítására vagy a már meglévők revitalizációjára,

– pihenőhelyek kialakítására vagy bővítésére a faluban (pl. padok, hinták, szemétkosarak kihelyezése),

– a helyi turizmus támogatására (legalább kétnyelvű információs kihelyezése a faluban).

 A versenyben csak a csallóközi falvak vehetnek részt a jelentkezési lap kitöltésével és annak elküldésével.  A verseny futamideje: 2017. július – 2017. szeptember,  a jelentkezési határidő: 2017. július 14.

További részleteket a www.kukkonia.sk weboldalon találnak.


(-)