Közösen Kukkóniáért!

A Kukkonia Polgári Társulás idén is meghirdette a „Közösen Kukkóniáért” című pályázatát, amelyre több mint harminc település jelentkezett. A pályázat lényege az, hogy támogassa a csallóközi iskolákat, óvodákat, valamint a helyi kulturális rendezvényeket és sporteseményeket.

Közösen Kukkóniáért!

„Egy-egy régió sikerének titka az összefogás. El szeretnénk érni, hogy a Csallóköz sok-sok települése, szervezete kapcsolódjon bele a kezdeményezésbe, és hasonló célokat képviseljen, mint a Kukkonia Polgári Társulás. Napjainkban rendkívül fontos kultúránk és helyi értékeink megőrzése és továbbadása. Mindezt meg kell ismertetni gyermekeinkkel is, hiszen ők képviselik a következő nemzedéket. Nem mindegy tehát, hogy milyen példát mutatunk nekik” – hangsúlyozta a Kukkonia Polgári Társulás két képviselője, Molnár Anna és Dóka Tímea.

Számos település – Somorja, Dunaszerdahely, Komárom, Medve, Béke, Nagymagyar, Csilizradvány, Nagyudvarnok, Keszölcés, Apácaszakállas, Csallóközcsütörtök, Vásárút – pályázata sikeres volt. A nyertes pályázatok többek között óvodai fejlesztő játékokra, könyvekre, iskolai segéd- és sporteszközökre, kémialabor létrehozására, valamint játszóház, családi nap és bringanap megszervezésére kapnak támogatást.

A nyertes pályázók teljes listája a Kukkonia honlapján található.

Legyen szép a Csallóköz, hiszen a miénk minden varázslatosságával együtt! Szeressük, óvjuk, fejlesszük és őrizzük falvainkat, városainkat, amelyekben élünk!

-k-