KUKKONIA MALACságok!

Kóstolgassa velünk a Csallóköz hagyományos ízeit szombaton, március 24-én! A hazai ízek egyedisége a kicsiket és nagyokat is elvarázsolja. Bindics Imrével és Tatai Robival beszélgettünk arról, miért érdemes eljönni szombaton, március 24-én a Kukkonia disznótoros rendezvényre, és milyen meglepetéssel készülnek ők erre a különleges eseményre.

KUKKONIA MALACságok!

Miért érdemes ellátogatni a dunaszerdahelyi disznótorosra?

 

Bindics Imre:

Egy hagyományos disznóöléssel várjuk vendégeinket, mert szeretnénk megmutatni a régi idők szokásait és ételeit. A Kukkonia Malacságok rendezvényen újra megkóstolhatjuk a finomabbnál finomabb ételeket. Szeretettel várunk mindenkit 8.30-tól 10.30-ig egy kiadós Kukkonia reggelire – sült vér, friss toros máj, vesevelő kerül az asztalra. Régi szokás, hogy a disznóölésre a segédkezőkön kívül a szomszédokat, közeli rokonokat, gyerekes családokat is meghívták. Mi is szertettel várunk mindenkit!

Tatai Róbert:

A rendezvényen nemcsak megkóstolhatják a hagyományos ételeket, hanem meg is vásárolhatják a friss hazai termékeket: a húsvéti sonkát, hurkát, kolbászt. A gasztronómiai tobzódáson kívül rengeteg színes és különleges program várja a látogatókat. Jómagam látványételek elkészítésével fogom érdekesebbé tenni az eseményt, sőt látogatóink közül ketten velem főznek majd és közösen készítenénk el az újragondolt disznótoros fogásokat.

Milyen különlegességekre számíthatunk a hagyományos disznóölés keretein belül?

 

Bindics Imre:

A rendezvény egyedisége abban áll, hogy a Kukkonia disznóölés teljes egészében felidézi a régi idők hagyományait. Érdekességképpen a DAC focistáinak közreműködésével töltjük meg a hagyományos csallóközi kolbászt, ezzel is azonosulva a csallóközi emberekkel. A résztvevők – úgy, mint régen – együtt ehetnek és ihatnak, mint egy nagy család, és saját emlékeivel ki-ki felelevenítheti a régmúlt szokásait. A disznóölés mindig nagy esemény volt a faluközösség életében, összehozta a rokonságot és az ismerősöket. Az a célunk, hogy érezzük jól magunkat együtt!

Tatai Róbert:

Az egész napi program valóban színes lesz. A Kukkonia disznóölés bőséges és zamatos ebéddel, valamint vacsorával várja az összes résztvevőt. A disznótoros káposzta, a friss rántott hús és a pecsenye, a hurka, a kolbász, a friss tepertő, na meg a pogácsa és a hájas sütemény garantáltan levesz a lábáról mindenkit. Az ellenállhatatlan ételek déli 12 órától késő délutánig, 7 óráig kaphatók. Lakmározzon velünk!  MALACságokra fel!

Oszd meg ezt a videót és főzz együtt Tatai Robival szombaton, március 24 -én a KUKKONIA MALACságok disznótoron a MOL Arénánál!

 

-k-