A Kukkonia polgári társulás 8000 euróval támogatja a gútai tájház felújítását

November 7-én lezárult a Közösen Kukkóniáért projekt, amelyben a Kukkonia polgári társulás 3 pályázatot bocsájtott szavazásra. A kezdeményezés célja a Csallóköz kulturális és történelmi kincseinek megőrzése.

A Kukkonia polgári társulás 8000 euróval támogatja a gútai tájház felújítását

1040 szavazattal a gútai tájház végzett az első helyen, míg a nyékvárkonyi templom 898, a Kukkónia erdő és pihenőhely kialakítása pedig 264 szavazatot kapott.

A gútai tájház a csallóközi kultúra egyik fontos jelképe. A 19. és a 20. század fordulóján épült, s a rendszerváltást követően a gútai Magyar Asszonyok Ligája kapta otthonául.

„A tájházban évről évre számos gyermekrendezvényt, történelmi megemlékezést, nyári alkotótábort, tájházi estet szervezünk, mindent, ami a magyarságunk megmaradásának célját szolgálja” – hangsúlyozta Tóth Melánia, a gútai Magyar Asszonyok Ligájának egyik alapító tagja.

A Kukkonia polgári társulás 8000 euróval támogatja a gútai tájházat. Az összegből felújításra kerül a tájház gazdasági épülete, ahol a Liga tervei szerint múzeum, táncház és alkotótábor létesülne.

Adományukkal továbbra is hozzájárulhatnak a gútai tájház és a nyékvárkonyi templom felújításához, illetve a Kukkonia erdő és pihenőhely kialakításához.

Egyéni felajánlásaikat november 24-ig várjuk az SK17 1100 0000 0029 4702 9948 számlaszámra.

Az utaláskor, kérjük, tüntessék fel, melyik projektet támogatják: Templom / Tájház / Erdő, megjegyzésben pedig írják be, hogy adomány (DAR).

Segítsük közösen a régiót!

 

-k-