Mangalucával Kukkóniában könyvbemutató (FOTÓK)

December 9-én gyermekzsivajtól volt hangos a dunaszerdahelyi MOL Aréna, amelynek VIP Bronz termében került megrendezésre Király Anikó Mangalucával Kukkóniában című mesekönyvének interaktív bemutatója.

Mangalucával Kukkóniában könyvbemutató (FOTÓK)
Fotók: Cséfalvay Á. András- További felvételekért kattints!

A mesén keresztül a gyerekek megismerhetik a Csallóköz nevezetességeit, régi mesterségeit, növény- és állatvilágát.

A történet főszereplője a kalapot viselő, durcás Mangaluca és a bájos, segítőkész Tündér Ilona. Király Anikó nemcsak szerzője, de illusztrátora is volt a könyvnek, amelyet mintegy 70 színpompás rajz díszít.

Az est során a gyermekeknek is nagy szerep jutott. Kvízkérdéseket kaptak – milyen csallóközi nevezetességeket, mesterségeket és állatok ismernek –, s a legügyesebbek értékes ajándékokat is nyerhettek, és Király Anikó segítségével megtanulhatták azt is, hogyan kell igazi mangalicát rajzolni. „Egy csodálatos csallóközi mesekönyv született, gyönyörű rajzokkal. A mi mesekönyvünk, joggal lehetünk büszkék rá! Fontos, hogy a gyermekeink tudják, hol élnek, ismerjék a Csallóközt és annak nevezetességeit, történeteit, ez a könyv segít ebben” – mondta Dóka Tímea.

A kicsiket és nagyokat Kukkonia kakaóval, almalével és mennyei Apumondta kaláccsal láttuk vendégül.

A könyvbemutató után a gyermeksereg bebarangolhatta a MOL Arénát az FC DAC két játékosával, Nagy Lászlóval és Matúš Malý-val.

A mesekönyvet keresse a könyvesboltokban!

 

-k-