Megvan a legfinomabb csallóközi étel!

Idén novemberben harmadik alkalommal szervezte meg A Csallóköz legjobb étele versenyt a Kukkonia polgári társulás és a Csallóközi Területi Idegenforgalmi Szövetség (OOCR). A verseny óta a közösségi oldalon lehetett követni, hogyan teljesítettek az egyes éttermek szakácsai. Most pedig elérkeztünk a pillanathoz, amikor végre kiderült, mely finomság nyerte el a legjobb ételnek járó díjat.

Megvan a legfinomabb csallóközi étel!
Cséfalvay Á. András felvételei - Továbbiakért kattints!

Mint azt már korábban írtuk, hét csallóközi étterem és szakácsa mérte össze főzőtudását. Alkotásaikat nemzetközileg elismert szakmai zsűri értékelte.

„Nagyon szép tányérokat láttunk, egyedi megoldásokkal találkoztunk. Évről évre erősebb a mezőny. Egyre szebb és finomabb ételeket kóstolhatunk” – jegyezte meg Horváth Szilveszter, a győri La Mareda étterem kreatív séfje, a zsűri egyik tagja.

A zsűri alaposan átbeszélte az észrevételeit, majd arra a döntésre jutottak, hogy az elsőnek járó díjat ketten is megérdemlik, így a verseny végén két ételt kiáltottak ki a legjobbnak.

A dunaszerdahelyi Park Bistro és a nyékvárkonyi Amade Château étterme bizonyult a legügyesebbnek.

Előbbi szakácsa, Mórocz Ferenc kacsa „vadast” készített, míg az utóbbi séfje, Ollé Nikolas zöldfűszeres fogasfilét varázsolt a tányérra kelfőzelékkel, zsenge kelbimbóval és édesburgonya-gombóccal.

A második helyet a dunaszerdahelyi Villa Rosa étterem zsebelte be.

Sidó Tamás paprikáskrumplit vitt a zsűri elé sült fokhagymával, ízesített sertésszűzzel és salottás uborkasaláta-bonbonnal.

Harmadik helyen a csallóközkürti Szarvas Pizzeria & Restaurant végzett.

Fekete Norbert őzgerincet készített csipkebogyómártással és kakukkfüves krémpuliszkával.

„A csallóközi szakácsok megmutatták, hogy jól tudnak főzni. Bármelyik résztvevő étteremben jóízűt tudnék enni” – hangzottak el egy másik zsűritag, Jozef Baránek szavai, aki a Szakács és Cukrász Szövetség Junior Klubjának elnöke.

„A rendezvényt és az ételeket is pozitívan értékelném. Voltak persze kissé gyengébbek is, viszont voltak valóban jók, szépek, színesek és inspirálók, tehát volt miből válogatnunk” – tette hozzá a zsűri elnöke, Michal Konrád, a BAO Brothers ázsiai street food étterem tulajdonosa, séfje.

Ha esetleg valamelyik videóról lemaradt, a Kukkonia és az OOCR-Žitný ostrov – Csallóköz Facebook-oldalán visszanézheti azt.

(SzC)