A szakmai tudás átadásával zajlott a Kukkonia Liga edzői workshopja

A Kukkonia Liga projekt keretében második alkalommal rendeztük meg a régióban tevékenykedő edzők számára szervezett szakmai képzést. Az esemény a fiatal futballisták fejlesztése és a Kukkonia Liga edzőinek támogatása jegyében zajlott. A találkozót különlegessé tette, hogy ez alkalommal a Győri ETO edzői és testvérklubjai is részt vettek a képzésen.

A szakmai tudás átadásával zajlott a Kukkonia Liga edzői workshopja

A Kukkonia Liga projekt a gyermekek fejlesztésén kívül fontosnak tartja az edzőképzést és a felkészítő szakemberek támogatását, szakmai fejlődésük lehetőségének megteremtését.

Az edzői workshopon előadó kiváló szakemberek értékes tapasztalatokat osztottak meg a résztvevőkkel. A képzés során az edzők átfogó betekintést kaptak egyebek mellett a spanyol labdarúgás és a Coerver® Coaching képzési filozófia alapjaiba is.

Antonio Muñoz, a győri ETO vezetőedzője bemutatta a spanyol labdarúgó filozófia alapjait, különös hangsúlyt fektetve az U6-U13 korosztályoknál történő szakmai munkára.

Muñoz inspiráló előadása nem csupán technikai, taktikai készségekre összpontosított, hanem kiemelte az emberi kapcsolatok és a sportolói fejlődés fontosságát is. Az üzenet egyszerű, mégis mély: Szeresd a játékost és játszva, labdával oktasd a labdarúgást!

A magyarországi Coerver® Hungary képviseletében Szalma József és Szalma Magor is részt vett a workshopon, hogy megismertessék a résztvevőkkel a Coerver® Coaching képzési programot. Ez a legendás holland edző, Wiel Coerver által forradalmasított rendszer a világ első számú futballképzési módszerének számít. A Coerver® Coaching nem csupán a labdakezelésre, technikai gyakorlatokra összpontosít, hanem a labdarúgás iránti szenvedélyt és az emberi fejlődést is előtérbe helyezi.

A Kukkonia Liga projekt – amely továbbra is elkötelezett a gyermekek futballfejlesztése és a régió edzőinek támogatása iránt – büszkén tekint vissza erre az edukatív és inspiráló rendezvényre, melynek célja nem csupán a szakmai tudás bővítése volt, hanem a közösségépítés és az edzők támogatása is.

Önbecsülésünket tovább emeli, hogy a Kukkonia Liga projektet az idei év legsikeresebb UEFA Grass Roots projektjei közé emelték Szlovákiában.

Ez a kezdeményezés képviseli majd az országot a nemzetközi döntőben.

 

-k-