TOUR DE KUKKONIA kerékpárverseny (VIDEÓ)

Vasárnap, azaz június 24-én a Kukkonia Polgári Társulás által rendezett kerékpárversenyen több mint 340 kerekező biciklizett végig a Csallóközön. A szervezők legnagyobb örömére a környező falvakból, ill. a Dunaszerdahelyi járásból több száz versenyző érkezett, hogy részt vegyen a kerékpárversenyen. Rajtuk kívül Szlovákia egész területéről, sőt Ausztriából és Magyarországról is jöttek vérprofi versenyzők, hogy bekapcsolódjanak az első Tour de Kukkonia nevű országúti kerékpárversenybe. 

TOUR DE KUKKONIA kerékpárverseny (VIDEÓ)

Már szombat délután elkezdődött a helyszíni regisztráció a három kategóriában, s ez vasárnap is folytatódott a kora reggeli órákban. Az online jelentkezők ekkor vehették át a startszámot mindhárom kategóriában. Az indulás előtt már érezhető volt az izgalom és a feszültség a versenyzőkön. A tömeg 9.00 órakor egyszerre indult el a MOL Arénától a Pozsonyi útra, ugyanis innen rajtoltak a versenyzők.  

A 10 kilométeres családi bringatúra lényege nem a versengés volt, inkább a sportra, a mozgásra való nevelés volt a cél. A gyerekek szemmel láthatóan élvezték a biciklizést, a szülők nemkülönben. Az Easy és a Tour de Kukkonia kategóriában nagyon sok profi kerékpáros is megmérette magát. A 80 kilométeres táv elsősorban a jó erőnléti bringásoknak szólt.  

A verseny után a rendezők színes programokkal várták a résztvevőket. A versenyzőket gulyással és almalével vendégelték meg. A gyerekek nagy örömmel nézték végig a Csavar Színház művészének, Gál Tamásnak az előadását, és ráadásképpen részt vehettek egy tűzoltó- és rendőrbemutatón. Az eredményhirdetés előtt még tombolahúzás is volt, amelyen sokan értékes ajándékokat nyertek.    

„Első alkalommal került megrendezésre a TOUR DE KUKKONIA kerékpárverseny, nagyon örülünk, hogy rengeteg bringázó nevezett be és tekert végig a Csallóközön. Az egyéni versenyzőkön kívül számos kerékpárosklub és egyesület is képviseltette magát a megmérettetésen, ami külön öröm számunkra. Több versenyző az eddigi legjobb idejét teljesítette, és sok esetben csak a videofelvételek alapján sikerült megállapítani a beérkezők sorrendjét”– magyarázta Molnár Anna, a Kukkonia marketingosztályának vezetője, az egyik főszervező.

A rendezvény szervezésében több mint 50 önkéntes is segédkezett, hogy a Tour de Kukkonia bicikliverseny zökkenőmentesen mehessen végbe.

 

-k-