Zöld Kukkónia – A Malkia Parkban ültettek fát a dunaszerdahelyi gyermekotthon lakói

A Kukkonia polgári társulás a dunaszerdahelyi gyermekotthon lakóival együtt öt fát ajándékozott a dióspatonyi Malkia Parknak.

Zöld Kukkónia – A Malkia Parkban ültettek fát a dunaszerdahelyi gyermekotthon lakói
Fotók: Cséfalvay Á. András- További felvételekért kattints!

A facsemeték elültetésében szorgalmasan segítettek a gyermekotthon lakói, s miután elültették a facsemetéket, megnézték a parkot is.

„Örülünk, hogy eljöttek a gyermekotthon lakói a Malkia Parkba, lelkesen kivették a részüket a munkából, és csapatként összedolgozva segítettek tartani a fát, lapátolni a földet és megöntözni az elültetett facsemetét„ – hangsúlyozta Molnár Anna, a Kukkonia marketingmenedzsere.

„Fontos, hogy a gyerekek minél korábban megtanulják, hogy mindenki tehet valamit a környezetéért: tudatos életmóddal, szemétszedéssel, szelektálással, újrahasznosítással és faültetéssel is. A fák fontos részei az életünknek, hiszen nemcsak oxigént termelnek, de a levegőt is tisztítják” – magyarázta Dóka Tímea, a Kukkonia polgári társulás elnöke.

A faültetést követően a gyerekek bejárhatták a vadasparkot, és megcsodálhatták az egzotikus állatokat. Többségük most járt először a Malkia Parkban, s ámulattal figyelték a nagymacskákat. A legnagyobb sikert talán Nelka teve aratta, akit nemcsak simogatni lehetett, de a szelfizést is bátran vállalta.

„Élményekkel teli nap van mögöttük. Örülünk, hogy a Kukkonia polgári társulás is hozzájárulhatott ehhez, s hogy együtt segíthettünk zöldebbé tenni a Csallóközt” – hangsúlyozták a Kukkonia képviselői.

 

-k-